Hoppa till sidans innehåll

Johannas minnesgåva


Johanna "Sudden" Sundin

 

För att hedra minnet av Johanna "Sudden" Sundin, bildades Johannas minnesgåva i samband med hennes bortgång den 1 januari 2008.

Minnesgåvan är kopplad till Avesta Ridklubb där Johanna tillbringade mycket av sin tid tillsammans med sina vänner och hästar, det var hennes största intresse och en stor del av hennes liv. Genom minnesgåvan får minnet av Johanna leva vidare och tanken är att uppmuntra ungdomar som har samma intresse som Johanna. En mer detaljerad beskrivning av Minnesgåvan finns i en särskild folder.

I april sponsrade Johannas Minnesgåva det nya ridhuset genom att köpa en sponsor skylt. Skylten som senare sattes upp i samband med invigningen av det nya ridhuset har fått en speciell plats och vi hoppas att den ska bidra med något positivt.

I samband med skolavslutningen då Gymnasieklassen på Ridledar- och Hästskötarprogrammet RL 3 tog studenten, fick de fem avgångseleverna ta emot varsitt presentkort från Smycka, som ett minne av Johanna då de gick samma program och hade mycket samarbete med varandra.

I juli när Avesta Ridklubb arrangerade sitt stora sommarmeetinget i hoppning fick Johannas Minnesgåva sponsra en 1,20 klass. Till klassen köptes speciella hederspriser i glas och dessa delades ut till de sex första placeringarna. Första pristagaren fick också ett fint marinblått ulltäcke. Som föräldrar kändes det stort och hedrande att få vara prisutdelare i Johannas klass.

Avesta Ridklubb skänkte överskottet från klassen till Minnesgåvan.

I oktober genomfördes KM i hoppning på klubben och i samband med detta ska Minnesgåvan varje år dela ut ett stipendium och ett minnessmycke till en person som är medlem i Avesta Ridklubb. Första året tilldelades Johannas Minnesgåva Sandra Hermansson.

Målet är att minnesgåvan ska bidra till att Johannas gärning fortgår genom andra och att fler människor ska uppmuntras att verka i Johanna Sundins anda.

Minnesgåvan skall årligen dela ut ett minnessmycke och ett stipendium, i samband med KM i hoppning på ARK, till en person som är medlem i Avesta Ridklubb.

Johannas minnesgåva ska stödja främst ungdomar som i Johannas anda har modet att vara:

  • En bra vän som stöttar, uppmuntrar, glädjer och bryr sig om sin omgivning.
  • En förebild för barn och ungdomar.
  • En positiv person som ser möjligheter och utmaningar i det mesta.
  • En kämpe i vardagen, från träning till tävling och som inte fått vare sig material eller framgång gratis.
  • En som engagerar sig, intresserar sig och hjälper till i Avesta ridklubbs verksamhet.
  • En som med glatt humör och bra bemötande bidrar till en god klubbanda.

Ytterligare utdelning ur fonden kan ske vid speciella tillfällen. 

Vi vill framföra ett STORT TACK till alla er som bidragit till Johannas Minnesgåva och Tack för erat stöd under det svåra år som gått.

Monica, Patrik och Anton Sundin

Uppdaterad: 23 JUN 2020 17:36 Skribent: Suzanne Hermansson

Dalarnas Ridsportsförbund

 


Tack för ert stöd

Agria djurförsäkring

Dalarnas försäkringsbolag

Södra Dalarnas Sparbank

Bomanskök

 

Postadress:
Avesta RK - Ridsport
Avesta Ridklubb, Box 191
77424 Avesta

Besöksadress:
Lerbäcksvägen 60
77551 Krylbo

Kontakt:
Tel: 0709543060
E-post: This is a mailto link