Välkomna till en ny ridtermin hos Avestaridklubb! 

Välkomna till en ny ridtermin

Terminen startar vecka 33

Det har gått ut mail med riddag och tid. Om tiden inte passar eller om du inte vill ha den vill vi att du återkoppla snarast möjligt till avesta.rk@telia.com för att vi ska ha möjlighet att byta tid. 

Vi fakturerar 2 ggr för höstterminen, avgiften blir uppdelad. Abonnemanget är personlig och löper på terminsvis, är du ny så får du prova 3 ggr mot ordinarie lektionspris innan du bestämmer dig. 

Om du inte vill fortsätta nästa termin (VT24) måste du säga upp ridtiden före 30 november.

I och med att du betalar fakturan så godtar du våra villkor enligt nedan. 

Vi nås enklast via mail avesta.rk@telia.com
Telefonnummer 070 954 30 60, om du ej får svar så skicka sms istället eller tala in ett meddelande. 

Igenridning 

Om du blir sjuk och inte kan rida din vanlia tid ska du kontakta oss senast kl. 12.00 samma dag, gärna via mail.
Du har då rätt att “rida igen” den lektion du missat i en annan grupp som är på samma nivå eller lägre.  Be om “igenridning” så snart som möjligt då denna endast gäller samma termin. Lektioner som avbokas när sista veckan för terminen pågår kan ej ridas igen. Teorilektion kan endast bytas mot annan teorilektion. 

Detta gäller ej Mulle grupperna då dessa elever ej kan hoppa in i ordinarie verksamhet. Dock skall man avboka om man ej kan närvara. 

Uppsägning 

Du kan säga upp din ridtid under terminen men kan endast få pengarna återbetalda vid uppvisande av läkarintyg. 2-3 av lektionerna är teorilektioner. Dessa kan bara bytas mot andra teorilektioner. 

Alla som rider hos oss måste lösa medlemsavgift till ARK. Du är då olycksfallsförsäkrad under ridningen. Du får även tidningen Häst och Ryttare ifrån Svenska Ridsportförbundet. 

Medlemsavgift 2023

Senior 385 kr.

Junior 250 kr .

Regler för ridningen

Kom i god tid till din lektion minst 30 min innan så att du hinner göra i ordning din häst. Du som rider i nybörjargrupp samt skritt- och travgrupp har skötseltid i lektionen och behöver således ej komma 30 minuter före. 

Du måste också sköta hästen efter ridpasset om den ej skall gå efterföljande lektion. 

Hjälm är obligatoriskt vid all ridning på anläggningen. Säkerhetsväst för alla under 18 år. 

Vid extrem kyla så kan ridningen komma att bytas till teori. 

Ridhjälm och väst finns att låna. Du bör ha åtsittande byxor och oöm klädsel. Stövel eller känga med klack för säkerhetens skull. 

Långt hår skall vara uppsatt i tofs/fläta vid ridning. 

Ridskolan är föreningsdriven

Eleverna hjälps åt att sköta hästarna på helgerna enligt schema. Du som är under 15 år måste ha en vuxen med dig. Du är själv ansvarig för att byta pass om du får förhinder. 

Om du uteblir från helgskötseln utgår en avgift om 600kr. Vi har även ett fast städschema där alla grupper ansvarar för städning några ggr per termin. 

 Vi hjälper till vid tävlingar och städdagar. Vi säljer även New Body, Lax mm för att kunna hålla ridpriserna så låga som möjligt. Alla hjälps åt. 

Rulla till toppen